preskoči na sadržaj
Projekti

Ovdje možete pogledati prezentacije svih projekata u koje smo bili uključeni. Na ovaj način trudimo se poticati i razvijati humanost i solidarnost, važnost o brizi i očuvanju okoliša, kulturnoj baštini te još mnogo toga što će nas i našu djecu oplemeniti. EKO ZMINJ.ppt
 Skole za Afriku.ppt

eTwining projekt Prijateljstvo bez granica

U prošloj školskoj godini 2019./2020., učenici drugog a i b razreda sudjelovali su u e-twining projektu „Prijateljstvo bez granica”.

Projektom se ostvarila suradnja između škola i prijateljstvo među učenicima. Učenici su razvijali svoje kompetencije kroz aktivnosti razmjene i slanja razglednica i čestitki te međusobnog upoznavanja putem digitalnih tehnologija.

Projekt je nastao na društvenoj mreži u grupi učiteljica drugih razreda. Učiteljice su se povezale međusobno i pronašle partnera, odnosno školu i razred s kojim će se upoznati i dopisivati.

U projektu je sudjelovalo 25 učiteljica sa svojim razredima iz tri države: 20 iz Hrvatske, 4 iz Srbije i 1 iz Bosne i Hercegovine.

2 a  razredu partner je bila OŠ Lapad iz Dubrovnika a  2. b, OŠ Hvar.

Putem mesengera smo najprije izmijenili fotografije i upoznali se s našim partnerima. Zatim smo razmijenili čestitke za Božić. Uz čestitke koje smo izradili svaki je učenik poslao i kratko pismo u kojem je napisao nekoliko rečenica o sebi. Isto tako jako su nas razveselile čestitke koje smo dobili iz  Hvara i  Dubrovnika.

Pred kraj školske godine, kad smo se vratili u školu nakon korone, našim smo prijateljima poslali razglednice  s motivima Žminja te ih ukratko  upoznali s našim mjestom.

Kroz projekt smo naučili i ponovili kako se pišu i šalju čestitke i razglednice te smo puno naučili i o  kraju iz kojeg su bili naši partneri.