preskoči na sadržaj
vijesti

Termini informacija i konzultacija za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

s ciljem što bolje komunikacije i suradnje za dobrobit vaše djece, prilažemo organizacijske termine za informacije i konzultacije u školskoj godini 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 21. 9. 2021. 14:02

Obavijest na početku šk. godine 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Započinjemo novu školsku godinu 2021./2022. Neka nam bude sretna i uspješna na zadovoljstvo svih: učenika, roditelja, učitelja i svih djelatnika škole.

U svome se pedagoškom i organizacijskom radu rukovodimo važećim propisima, smjernicama i preporukama (u privitku).

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 10. 9. 2021. 11:13

Naši učenici sudjelovali u programu Sportski praznici 2021.

U organizaciji Školskog sportskog saveza Istarske županije, a uz potporu Hrvatskog školskog sportskog saveza i Ministarstva turizma i sporta, ove se godine po prvi put održao sportsko-rekreativni program za učenike osnovnih škola pod nazivom “Sportski praznici”.

Program se provodio četiri uzastopna tjedna, od 28. lipnja do 23. srpnja, a programske aktivnosti provodile su se tijekom pet dana u tjednu u trajanju od četiri školska sata dnevno. Sve se odvijalo na sportskim terenima i plažama Turističkog naselja Villas Rubin u Rovinju. Učenicima je bio osiguran prijevoz do Rovinja, obrok te prigodna majica.

Svi prijavljeni učenici naše Škole, a njih je bilo četrdesetak svaki tjedan, tako su, uz stručni nadzor učitelja, dio svojih ljetnih praznika proveli aktivno igrajući nogomet, odbojku na pijesku, badminton, stolni tenis, a uz to su i plivali, ronili, skakali u vodu te su se međusobno družili u hladovini uz karte i igre.

Kako im je bilo možete vidjeti na sljedećoj poveznici: https://youtu.be/6JVUO9-bj2k

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 2. 8. 2021. 19:00

Dodatni obrazovni materijali za šk. godinu 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Popis dodatnih obrazovnih materijala za školsku godinu 2021./2022. nalazi se u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 2. 8. 2021. 18:50

Festival zavičajnosti

Dragi prijatelji zavičaja i zavičajnoga,

koliko matematiki rabi za storit vuoz, tko su i čime su se bavili maranguonižnjidarikaligari, kalci, bačvari, kovači, metlari i još puno toga doznat ćete prelistate li knjižicu Stari zanati u koju su učenici iz OŠ Vladimira Gortana iz Žminja zapisali sve što su doznali o navedenim temama:

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 9. 6. 2021. 09:17

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici,

Poštovani roditelji,

obratio nam se Središnji ured za demografiju i mlade RH sa zamolbom da ova informacija dođe do što većeg broja mladih i njihovih roditelja.

U privitku Vam dostavljamo brošuru BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 5. 2. 2021. 10:05

Za učenike predmetne nastave Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, 

studenti 3. godine preddiplomskog i 1. godine diplomskog studija Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom asistentice, dr. sc. Vanje Putare, pripremili su vam smjernice koje vam mogu pomoći i olakšati učenje. Potražite ih u privitku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 22. 5. 2020. 20:51

Virtualna knjižnica

Dragi učenici,

završili su virtualni građevinski radovi i otvorena je VIRTUALNA KNJIŽNICA naše Škole. Knjižnica je podijeljena na stranice: E-knjige, Referentna zbirka, Za učitelje i stručne suradnike, Časopisi i novine, Medijska kultura i Zanimljivosti. Na stranicama knjižnice možete pronaći brojne poveznice na edukativne i zabavne sadržaje. Stranice se svaki dan ažuriraju novim objavama.

 

Vaša knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 21. 4. 2020. 16:40

Upute za vrednovanje tijekom nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji,

upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za učitelje, nastavnike i profesoreali dijelom i za roditelje/staratelje i učenike te dodatne materijale vezane uz provedbu postupka vrednovanja i ocjenjivanja tijekom održavanja nastave na daljinu možete pronaći na ovoj poveznici: https://skolazazivot.hr/upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-tijekom-nastave-na-daljinu/ i u privitku.

Molimo da posebno obratite pozornost na dijelove od 26.-28. stranice!!!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 9. 4. 2020. 14:18

Psihološko savjetovanje vezano uz koronavirus

Prenosimo objavu Društva psihologa Istre:
 
"Dragi sugrađani i drage sugrađanke,

danas je pokrenuta mreža za telefonsko savjetovanje na kojoj su angažirani stručni volonteri/ke psiholozi i psihologinje, koji će biti dostupni na telefonskim linijama kroz cijeli dan , a u svrhu pružanja psihološke pomoći, vezano uz koronavirus. 
 
Molimo vas da uzmete u obzir da, zbog žurnosti te ozbiljnosti situacije i organizacije ovakve vrste pomoći, linije, nažalost, NISU BESPLATNE, već se naplaćuju po standardnim tarifama koje imate ugovorene s teleoperaterima. Ovim putem želimo zahvaliti i svim psiholozima i psihologinjama iz Istarske županije i Društva psihologa Istre koji su se volonterski uključili u pružanje telefonske psihološke pomoći.   Brojeve dijelimo na slici u nastavku vijesti, a možete ih pronaći i na poveznici koju dijelimo.  Također, za sva općenita pitanja o koronavirusu javite se novom pozivnom centru za sva pitanja vezana uz koronavirus na broj 113 (dostupno 7 - 22 sata). 


http://dpi.hr/hr/telefonske-linije-psiholoska-pomoc-covid-19/
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Renata Zahtila Šarin  datum: 23. 3. 2020. 20:23

Kako pomoći djeci za vrijeme pandemije?!

Psihologija i COVID-19 #3: “Kako pomoći djeci za vrijeme pandemije?”

S ciljem smanjivanja opće panike te dijeljenja provjerenih i stručnih informacija, članovi i članice Društva psihologa Istre će u narednom razdoblju prevoditi s engleskog na hrvatski jezik te s građanima/kama dijeliti korisne stručne psihološke članke o koronavirusu i njegov utjecaju, posljedicama i povezanosti s našim psihičkim zdravljem i procesima.   
  :: opširnije :: 


objavio: Renata Zahtila Šarin  datum: 23. 3. 2020. 20:17

Podsjetnik - vodič kroz medije

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Iza nas je tjedan otkad smo krenuli u nešto potpuno novo. Veliki je izazov pred nama, još uvijek se svi privikavamo i učimo. Ali, uz zajedničku podršku svih nas, učenika, roditelja i učitelja, ništa nije nesavladivo. 

Kao mala pomoć, u nastavku poruke nalazi se nekoliko poveznica na materijale vezano za odgovorno ponašanje u virtualnom svijetu i svijeta medija. 

 

Djeca i mediji 

Slikovnica o medijima 

Poštivanje sebe i drugih u virtualnom svijetu 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Renata Zahtila Šarin  datum: 23. 3. 2020. 19:41

Važna obavijest

Poštovani roditelji, draga djeco,

uz već dogovorene kanale i aplikacije, nastavu na daljinu možete pratiti i na mrežnim stranicama Škole za život https://skolazazivot.hr/video-lekcije/  i na pripadnom YouTube kanalu Škole za život https://www.youtube.com/channel/UCUq1OACvA1XKyXxvstWAJ9w , i YouTube kanalu Škole na Trećem https://www.youtube.com/channel/UC2FkzJufULIFv7f2RO-tgjw te televizijskim programima HRT3 i SPTV. Za sve obrazovne sadržaje osigurani su alternativni kanali pa vjerujemo da će vam barem jedan od njih biti dostupan.

Molimo vas da obratite pažnju na vrijeme početka nastave za pojedine razrede kako se ne bi zagušili servisi na kojima su otvoreni vaši virtualni razredi.

Osnovna škola

  • 9:00 5. razred
  • 9:15 6. razred
  • 9:30 7. razred
  • 9:45 8. razred
Hvala na suradnji i sretno svima!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 16. 3. 2020. 18:18

Obavijest

Zavod za javno zdravstvo istarske županije izdaje naputke na:   

   https://www.zzjziz.hr/index.php?id=275

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 24. 2. 2020. 13:17

Obavijest o sufinanciranju osnovnoškolaca Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi Odluka načelnika o sufinanciranju radnih bilježnica i školskog pribora za sve osnovnoškolce.

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 30. 8. 2019. 11:04

Obavijest o nabavi udžbenika za školsku godinu 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

 

Obavještavamo Vas da su odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH osigurana financijska sredstva u Državnom proračunu za nabavu udžbenika za školsku godinu 2019./2020., sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu.

Više pod opširnje!

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 4. 7. 2019. 12:35

Konačna lista odabranih udžbenika za šk.god. 2015./2016. Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske na temelju članka 23. Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 27/10, 55/11, 101/13) objavilo je Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama.

U prilogu se nalazi Konačna lista odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za OŠ Vladimira Gortana, Žminj.

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 4. 7. 2019. 12:53

Četvrti festival zavičajnosti

 

17. svibanja 2019. u Umagu je održan četvrti festival zavičajnosti koji je okupio 45 osnovnih škola. Naša škola na festivalu, započetom pod nazivom „Škole u srcu zavičaja“, sudjeluje od početka, prvog susreta u Pazinu (Vrsar, Buje).

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 21. 5. 2019. 14:12

Zavičajni projekt

"Žminj je mjesto na raskršću puteva središnje Istre. Obiluje bogatom poviješću i nepresušni je istraživački izvor ideja za mladog istraživača. Stoga smo ove godine odlučili istražiti žminjsku arhitekturu te imenovali središnju temu:  TRDA ŽMINJSKA GROTA."

 

Nastavak teksta i galeriju slika potražite pod opširnije!

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 10. 5. 2019. 13:38

Posjet Vukovaru

4. i 5. travnja 2019. održana je terenska nastava iz Povijesti za osme razrede u Vukovaru. Tema je DOMOVINSKI RAT. Tom prigodom održan je i kviz znanja na kojem su se natjecali Filippa Perković i Roko Žgomba te osvojili 2. mjesto.

Tijekom boravka u Vukovaru posijećena  su memorijalna mjesta na području grada Vukovara te muzej Vučedolske kulture.

Čestitamo natjecateljima i svim učenicima na uljudnom i dostojanstvenom praćenju i odrađivanju terenske nastave.

 

Galeriju slika pogledajte pod opširnije!

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 10. 4. 2019. 11:29

Vježba evakuacije

Dana 26. ožujka 2019. uspješno je obavljena Vježba evakuacije u OŠ Vladimira Gortana, Žminj. Vježba je odrađena prema planu po svim pravilima struke.

Svijest i potreba vježbi i edukacije djece potrebna je s ciljem implementacije vrijednosti civilne zaštite kao modela brige za ljude u slučaju prirodnih katastrofa.

 

Galeriju slika pogledajte pod opširnije!

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 3. 4. 2019. 13:28

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika

 

S ponosom objavljujemo da su mladi pijanisti pod mentorstvom prof. Andree Milohanić na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op. 5 u Križevcima ostvarili zapažene rezultate. Šesto izdanje iznimno konkurentnog natjecanja okupilo je 190 nadarenih pijanista koji su se natjecali u ukupno pet kategorija. Žminjski glazbenici istaknuli su se zahtjevnim pijanističkim repertoarom i zrelim umjetničkim nastupom te su se plasirali među sam vrh pijanističke mladeži:

 

IVANA BENČIĆ  u prvoj kategoriji osvojila je 1. nagradu

SARA BERNOBIĆ u prvoj kategoriji osvojila je 2. nagradu

ERIN ROCE u drugoj kategoriji osvojila je 3. nagradu

JOSIP BENČIĆ u trećoj kategoriji osvojio je 2. nagradu

MIHAEL MODRUŠAN u trećoj kategoriji osvojio je 3. nagradu

 

Učenici i profesorica napominju kako tajna uspjeha ponajprije leži u zajedničkoj ljubavi prema glazbi koju nadopunjuje ustrajnost, predanost i mnogo odricanja. Tu je i neizostavan timski rad s roditeljima te zajedničko traganje za inspiracijom i kreativnim metodama vježbanja!

 

S ponosom čestitamo našim mladim glazbenim umjetnicima!!!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Elena Debeljuh  datum: 3. 4. 2019. 13:13
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Dokumenti škole

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Zanimljivosti

Obrazovanje i školstvo


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju